Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Slimme witte stok

Ruim negentig jaar na de introductie van de bekende witte blindenstok is er een mogelijke opvolger gelanceerd: de I-Cane Mobilo. Het is een Nederlandse vinding waarbij moderne navigatie- en sensortechnologie is toegevoegd aan de taststok. Via een verbinding met een smartphone  werkt het als een navigatiemiddel dat tevens in staat is obstakels in de looproute te detecteren. Aan de ontwikkeling is bijna tien jaar gewerkt. Blinden en slechtzienden, hun belangenorganisaties, revalidatiecentra en sponsors waren betrokken bij de ontwikkeling. Voor meer informatie: www.i-cane.org

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren