Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Mijn dier en ik

 

Iedere week laat een MAX-lezer zijn of haar favoriete dier zien. Deze week: de lama’s van Anita van Duinkerken uit Renswoude.

Ik hou erg van dieren, daarom is het maar goed dat ik op een boerderij woon, anders zou ik er echt geen ruimte voor hebben”, zegt de 43-jarige Anita van Duinkerken uit Renswoude. “Ik houd de dieren trouwens puur uit hobby hoor, gewoon omdat ik ze lief en leuk vind.” Anita heeft zelfs drie lama’s. “Die zijn echt heel bijzonder, het zijn hele sociale dieren. Al zijn ze ook weer niet zo mak dat je ze kunt knuffelen. Maar ik kan gerust tussen ze door lopen zonder dat ze me iets doen. En als ik ze voer kom brengen, huppelen ze heel vrolijk en gezellig op me af. Nee, dat spuwen en trappen wat je over lama’s hoort, doen ze alleen als je ze echt heel kwaad maakt. Dan kunnen ze ruim een meter strak vooruit spuwen. Maar nogmaals, zo zie ik ze eigenlijk nooit. Daarvoor hebben ze het bij ons veel teveel naar hun zin.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren