Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Dit was het weer

Nu het jaar ten einde loopt, kunnen we ook op weergebied een terugblik werpen. Het opvallendst was de langdurige kou tijdens de eerste zes maanden. Het wilde maar geen lente worden. En dat terwijl iedereen er zo aan toe was! Januari bracht ons twaalf etmalen op rij met temperaturen onder het vriespunt en de hele periode tot en met maart grossierde in winterweer. Daar bleef het niet bij, want ook toen de lente al was begonnen, beleefden we ijzige omstandigheden. Begin april kon je rond het Lauwersmeer – in de felle wind- de prachtigste ijscreaties in de rietkragen bewonderen. Vervolgens ging het continu over de lente die maar niet op gang wilde komen. Alle maanden tot en met juni waren te koud. Eind juni sloeg het weer om, ineens waren we aan het praten over een naderende hittegolf. Van 21 tot en met 27 juli was het zover, waarbij het in Gilze-Rijen het warmst werd: 34,5 graden. De herfst bracht eerst vooral veel regen, later verstilde de atmosfeer. Om vervolgens op 28 oktober en op 5 december stormweer te veroorzaken.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren