Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Mijn dierbaarste bezit – wereldbollen van Jannie Huiskamp

Ik heb vroeger altijd wat speciaals met wereldkaarten gehad”, bekent Jannie Huiskamp (63) uit Emmeloord. “Als vrienden of kennissen op vakantie gingen, wilde ik precies weten waar dat oord op de wereld te vinden was. Bij toeval kreeg ik een aantal jaren terug een doorzichtig piramidevormig hebbedingetje in handen. Amper 6 centimeter hoog met een ijzeren wereldbolletje erin. Daar is het mee begonnen. Inmiddels heb ik ruim 700 wereldbollen in huis. Variërend van wereldbollen van glas, kristal en zilver tot kunststof exemplaren, maar ook opblaasbare strandwereldbollen, puntenslijpers, boekensteunen, wereldbollen met verlichting, wereldbolklokken, parfumflesjes, kerstballen en zelfs stressballen. In het begin haalde ik iedere wereldbol in huis, maar tegenwoordig ben ik selectiever. Anders kan ik het niet meer kwijt. Voor mij is elke bol meer dan een ding, want er hangt een verhaaltje aan. Waar ik ‘m heb gevonden of van wie ik ‘m heb gekocht. Maar mijn allermooiste exemplaar is nog steeds dat ene piepkleine ijzeren wereldbolletje waar het ooit mee is begonnen.” Is Jannie zelf eigenlijk een globetrotter? “Ik wil wel, maar ik moet mijn man ook zo gek krijgen. Die houdt namelijk niet zo van reizen. Al heb ik hem al naar zowat alle landen in Europa meegekregen, hoor. We maken vaak van die leuke citytrips. Sinds kort ben ik met vervroegd pensioen. Dus wie weet krijg ik mijn man zover dat hij toch met me op wereldreis gaat.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren