Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Pluim van MAX

Kees (58) plaatste als vrijwilliger van het rookmelderteam een brandmelder bij Corry (76)
‘Dankzij Kees kan ik weer veilig slapen’
Corry is gek op het branden van kaarsjes in huis. Helaas veroorzaakte een omgevallen kandelaar al twee keer een brandje. Toen ze een folder in de bus kreeg over het Rookmelderteam, twijfelde ze dan ook geen seconde. Corry: “Ik roep het een beetje over mezelf af hoor. Ik hou van kaarsen branden. En dan ook nog eens kaarsjes met mooie rozetjes eromheen. Tja, dat is wel wat brandgevaarlijk. De brandjes die ik tot nu toe heb gehad in huis, merkte ik op tijd op. Toch twijfelde ik geen seconde toen ik een briefje in de bus vond over het Rookmeldersteam.”

Ook in mijn tuinuis
“Kees kwam al gauw langs nadat ik gebeld had en hing twee rookmelders op. Dat had ik zelf niet gekund. We hebben ook doorgenomen wat ik moet doen als er brand is. Hoe de vluchtroute in huis loopt. En hij vertelde me dat ik er ook verstandig aan doe de stekkers van mijn apparaten uit het stopcontact te halen als ik niet thuis slaap, maar in mijn tuinhuis. Ik vond het erg nuttig en Kees is ook nog eens ontzettend aardig. Dankzij Kees kan ik weer zorgeloos slapen. In het voorjaar nodig ik hem uit om een rookmelder in mijn tuinhuis op te komen hangen!”

Liep met een sisser af
“Corry was een van mijn eerste bezoeken als vrijwilliger. Een erg gezellige en lieve dame. Die brandjes die ze in huis heeft gehad, liepen met een sisser af, maar je moet er niet aan denken wat er de volgende keer gebeurt als ze ligt te slapen. Het voelt goed om me op deze manier nuttig te maken voor anderen.” Geef ook een pluim! Weet u ook iemand die een pluim verdient? Stuur uw mail naar redactie@maxmagazine.nl of brief naar MAX Magazine, Postbus 277, 1200 AG Hilversum.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren