Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Leerzaam en gezellig

digitaal

Wegwijs in de wereld van computers en internet

Zijn computers, tablets pc’s en internet allemaal abracadabra voor u? Het is nooit te laat om te leren. Samen met leeftijdsgenoten is dat nog leuk ook.

Kunt u uw kinderen of kleinkinderen nog volgen als ze vertellen over een nieuwe ‘app’? Haalt u de koektrommel uit de kast als ze om ‘wifi ’ vragen? Dan heeft u de ontwikkelingen op digitaal gebied waarschijnlijk niet op de voet gevolgd. Nu hoeft u natuurlijk niet alles te weten, maar veel ouderen krijgen hierdoor het gevoel dat ze het contact met hun omgeving verliezen. Via een digitaal isolement dreigt dan een sociaal isolement en ontstaat het idee nergens meer over te kunnen meepraten.

VRIJWILLIGERS EN STUDENTEN
Gelukkig is het nooit te laat om te leren. Er zijn tal van regionale en landelijke instellingen die u kunnen helpen de wereld van computers en het internet te begrijpen. Zoals bijvoorbeeld SeniorWeb. Voor enkele tientjes per jaar kunt u lid worden van deze vereniging en daarmee een beroep doen op de vrijwilligers van PCHulp, die u via het internet of over de telefoon uit de brand helpen bij computervragen of -problemen. Als u dat wilt, komen ze voor een kleine vergoeding zelfs bij u aan huis. Ook de jongeren van ‘Student aan
huis’ komen langs. Kijk voor info op www.studentaanhuis.nl. Voor € 12,50 per uur leggen de slimmeriken u alles in begrijpelijke taal
uit.

SAMEN LEREN IN EEN CURSUS
Misschien wilt u meer weten dan in een uurtje kan worden uitgelegd. Dan is een cursus iets voor u. Informeer eens in de buurthuizen in uw omgeving. Vaak worden daar door ervaren vrijwilligers tegen een kleine vergoeding ook cursussen gegeven. U kunt ook terecht bij SeniorWeb voor zo’n cursus. Men heeft bijna vierhonderd leercentra, voornamelijk in buurthuizen en bibliotheken, verspreid over het hele
land. In een leercentrum kunt u met een kleine groep leeftijdsgenoten veel opsteken over de digitale wereld. Erg handig dus als u bijvoorbeeld meer wilt weten over het werken met e-mail en het internet, het omgaan met een tablet of het werken met een Windows-computer. Een lijst van leercentra staat op de website van SeniorWeb (www.seniorweb.nl/lessen/leercentra/).
Voor meer informatie kunt u ook bellen naar 030 276 99 65.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren