Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Tom Brinkhuis en zijn modelauto’s

binnenstebuiten

‘ik speel niet met m’n autootjes, ik kijk er alleen maar naar’

Op mijn 6de kreeg ik mijn eerste Dinky Toy en dat betekende heel veel voor me. Misschien ook omdat we het thuis niet zo breed hadden”, vertelt Tom Brinkhuis (65), voormalig ambtenaar uit Almelo. “Ik heb die kleine autootjes
tot mijn 12de verzameld, daarna kreeg ik andere interesses. Maar op mijn 42ste kreeg ik het toch weer te pakken na een bezoek aan een jubileumtentoonstelling van de NAMAC, de Nederlandse vereniging voor miniatuurauto’s. Ik
ging samen met mijn gezin zelfs op vakantie naar Engeland, het walhalla voor modelautootjes. Daar vind je met name op beurzen de mooiste modellen. Mijn zoon woont tegenwoordig in Engeland, dus alle reden om er af en toe heen te gaan en op zoek te gaan naar dat ene zeldzame model dat nog in mijn verzameling ontbreekt. Voor mij is dit geen speelgoed. Een echte modelautoverzamelaar speelt niet met zijn auto’s, die kíjkt er alleen maar naar. En geniet ervan omdat bij elk model wel een verhaaltje hoort.” Een van Tom’s lievelingsmodellen is zijn Foden Flatbed Trailer miniatuurauto. “Dit is een vrachtauto met laadbak. Een echte 3-asser, een prachtig model, daar ben ik ontzettend trots op. Als jochie mocht ik tijdens vakanties altijd met mijn neef mee op pad. Die had een eigen transportbedrijf. Heel stoer vond ik dat. Ik denk dat mijn voorkeur voor modellen van transportauto’s en bestelauto’s uit die tijd komt.” Op 8 juni is er een grote NAMAC beurs voor miniatuurauto’s in Houten. Voor meer informatie: www.namac.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren