Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

IRENE (74): charme en allure

Irene

Schoonheid heeft in mijn ogen weinig met leeftijd te maken. Televisie en sommige tijdschriften kunnen je wel eens een ander idee geven. Daar is het toonbeeld van perfectie jong. Ben je dat niet, dan tel je eigenlijk niet mee. In mijn ogen is schoonheid een totaalplaatje. Uiterlijk, charme, allure en karakter zijn daarbij net zo belangrijk. En dan kom je al snel bij heel andere vrouwen uit als je de mooiste zou moeten kiezen. Bij mij staat prinses Irene altijd in zo’n lijstje. Dit jaar wordt ze 74 jaar en ze heeft de rimpels die bij die leeftijd horen. Daar is niks mis mee. Aan botox moet Irene niet denken. Ze zei daar ooit zelf over: “Oud worden is een natuurlijk proces waaraan je je maar beter kunt overgeven. Vanzelfsprekend vind ik het niet leuk dat ik inmiddels duizend rimpels heb. Maar ik zal me nooit vol laten spuiten met botox, dat vind ik de decadentie ten top.” En daar heeft ze gelijk in, vind ik. Wat ik ook mooi vind, is haar vechtlust. Ze wil dat we ons meer bewust worden van het feit dat wij één zijn met alles wat leeft. Als je jong bent, kun je dat afdoen als zweverig gepraat. Maar als je wat ouder wordt, zie je de breekbaarheid van ons bestaan en hoe slecht
we soms omgaan met wat de aarde ons geeft. En dan is het fi jn dat er mensen zijn die hun roem en status gebruiken om mensen erop te wijzen dat het anders kan en anders moet. Irene lijkt daarin onvermoeibaar. Ze voert actie tegen het boren naar schaliegas in Zuid-Afrika, waar ze een huis heeft. Dichter bij huis komt ze op voor de bijen die het steeds moeilijker hebben door het gebruik van giftige bestrijdingsmiddelen. Als je op een terrasje zit, is zo’n bij natuurlijk irritant. Maar als je beseft dat hij onmisbaar is voor het voortbestaan van bloemen en fruit, dan wordt het zoemende beestje ineens wonderschoon. En zo haal je meteen de angel uit het bestaande beeld over schoonheid. Met dank aan een prinses.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren