Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Beter slapen met warme huid

beter slapen

Als de huid licht is opgewarmd, slapen mensen sneller, dieper en langer. De lichte verwarming is het meest effectief bij ouderen, bij wie een minder diepe slaap en vroeg wakker worden veel voorkomende klachten zijn. Als de thermostaat in ons lichaam (de hypothalamus) registreert dat de huid warm is, wordt een signaal naar de hersenen afgegeven dat de slaap bevordert. Onderzoekers hopen in de toekomst een intelligent matras te ontwikkelen, die de isolatiewaarde van het dekbed kan aanpassen aan de hand van de temperatuur van het lichaam.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren