Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Zomer? Sangria!

Sangria

Sangria is een typisch Spaans zomerdrankje. Het woord sangría is afgeleid van het woord ‘sangre’, wat bloed betekent. Dit gezien de kleur van de mix van rode wijn met fruit. In Spanje wordt sangria meestal al een paar uur van tevoren klaargemaakt, omdat het dan nog voller is van smaak. U kunt makkelijk zelf een karafjesangria serveren, traditioneel met ijsblokjes en een lange houten lepel om de vruchtjes van de bodem te roeren en in het glas te scheppen.
BENODIGDHEDEN:
• 1 fles rode wijn
• ijsblokjes
• 1 ongeschilde sinaasappel
• 1 ongeschilde citroen
• 1 ongeschilde limoen
• 2 eetlepels fi jne suiker(of honing)
• divers vers fruit naar keuze zoals ananas, aardbeien, appel en peer
• eventueel een borrelglaasje grand marnier, jenever of cognac (om het wat sterker te maken)
• eventueel een kaneelstokje

BEREIDING:
U schenkt de rode wijn in een karaf en roert hier de suiker of de honing alvast doorheen. Voeg ook eventueel het borrelglaasje sterke drank toe. Vervolgens snijdt u de ongeschilde sinaasappel, citroen en limoen in dunne schijfjes en gooit eventuele pitten weg. Daarna snijdt u het andere fruit in kleine stukjes.
Hierna laat u alles bij elkaar in de karaf glijden, doet u er flink wat ijsblokjes bij en zet de karaf in de koelkast. Eventueel kunt u een kaneelstokje toevoegen voor
de smaak. Na een paar uur is de sangria lekker koud en helemaal op smaak. Proost!

TIP!
U kunt ook koolzuurhoudend mineraalwater toevoegen om de sangria van bubbels te voorzien. In Catalonië gebruiken ze daarom soms mousserende cava wijn in plaats van rode wijn.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren