Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Ongedierte

groentip - van Krijn

Last van ongedierte? Als de plaag meevalt, hoeft u niet veel te doen, maar soms is het nodig om in te grijpen. Doe dit het liefst met biologische middelen, want gif is slecht voor het milieu en gevaarlijk voor kinderen en huisdieren. De grootste boosdoeners zijn meestal luizen. Wat kunt u doen?
• LUIZEN. De luizen eerst met een straal water afspuiten, daarna ‘Spruzit’ van Ecostyle spuiten (2x spuiten geeft prima resultaat).
Ook zeepsop met spiritus werkt goed. Meng 1 liter water, 10 gram zachte zeep en 15 cc. spiritus. Overgieten in plantenspuit.
• WOLLUIS EN SCHILDLUIS. Hiervoor kunt u ‘Promonal’ van Ecostyle spuiten.
• SLAKKEN. ‘Escar-go’ zijn biologische korreltjes en zijn niet giftig voor dieren.
• TAXUS-KEVER. Deze valt niet te bestrijden, want de kever leeft ’s nachts en u moet echt op de kever spuiten. Leg een rotte plank of boomstronk onder de aangevreten struik en kijk overdag of ze eronder zijn gaan zitten. Verwijder de kevers, want deze maken hapjes in het blad en de larven van de kever eten aan de wortels.
• RUPSEN. Deze kunt u bestrijden met ‘Spruzit’ als het nodig is. Vergeet niet dat er uiteindelijk vaak een mooie vlinder uit voort komt.

Krijn Spaan is al meer dan 50 jaar kweker en hovenier in Kortenhoef.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren