Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

‘IK BEN ER UREN ZOET MEE’

ik ben er uren zoet mee

Stephan de Kok en zijn modellocomotief
‘IK BEN ER UREN ZOET MEE’

Als jochie van zeven jaar kreeg ik van mijn vader de eerste trein”, zegt Stephan de Kok (57) uit Veenendaal. “We hebben toen samen mijn eerste baan gebouwd. Daarna heb ik de hobby even losgelaten, maar op mijn veertiende kreeg ik de smaak weer te pakken. Op een gegeven moment kon ik met mijn knoppenkastjes alle treinen en wissels elektrisch bedienen. Trots dat ik was! Eigenlijk niet zo vreemd dat ik daarna elektromonteur ben geworden. Nu ik getrouwd ben, heb ik mijn modelspoorbaan op zolder staan. Ik ben er nog steeds uren zoet mee. Op mijn treinbaan kan ik twee treinen onafhankelijk van elkaar laten rijden, op twee gescheiden banen. Geweldig! Ik heb er inmiddels aardig wat, maar mijn pronkstuk blijft deze rode DB, een stoere elektrische locomotief. Mijn vrouw vindt het niet erg dat ik zo veel tijd aan mijn treinen besteed. In ruil daarvoor ga ik met haar naar edelstenenbeurzen. Dat vindt zij weer mooi.”
Meer informatie op www.deanalogerijder.jouwweb.nl of www.modelspoor.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren