Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Uw eigen fruit

groentip - van Krijn

Fruit uit eigen tuin is veel gezonder dan het fruit dat u in de (niet-biologische) winkel koopt. Zelf gebruikt u geen bestrijdingsmiddelen, de beroepsteelt helaas wel. De druif doet het prima in Nederland, wel in de zon planten en hij moet kunnen klimmen. De mooiste vind ik Boskoops Glorie, een blauwe druif en een goede groeier. Ook de Japanse wijnbes is zo’n heerlijke vrucht. Hij kan geleid worden tegen een muur of pergola en hij kan zelfs ook wat schaduw hebben. Zelf frambozen kweken is heel eenvoudig. Er zijn struiken die in juni vruchten geven, maar ook in de herfst. Ook deze groeien in wat schaduw en het is leuk om met de kinderen en kleinkinderen frambozen in eigen tuin te plukken. Probeer ook eens een framboos met gele vruchten. Voor kinderen is het ook leuk om zelf aardbeien te kweken. Deze houden van zon en mest. Er zijn ook doordragende soorten, die de hele zomer vruchten geven.

Wie genoeg ruimte in de tuin heeft kan ook bessenstruiken aanplanten, een per m². Rode, zwarte en witte bessen doen het prima.

Groentip van Krijn
Krijn Spaan is al meer dan 30 jaar kweker en hovenier in Kortenhoef.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren