Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Ouderen delen mee in feestvreugde

Omroep MAX, Albert Heijn en Deli XL hebben de handen ineengeslagen en trakteren alle bewoners van verzorgingshuizen op een Koningssoesje.

Al sinds koningin Beatrix eind januari aankondigde haar ambt over te dragen op kroonprins Willem-Alexander is Nederland in de ban van de troonswisseling. Er wordt reikhalzend uitgekeken naar de officiële feestelijkheden op
30 april. Alle Nederlanders delen mee in de feestvreugde en uiter­aard mogen de ouderen daar niet bij ontbreken. In overleg met het Nationaal Comité Inhuldiging zijn Omroep MAX, Albert Heijn en Deli XL een samenwerking aangegaan om alle bewoners en personeels­leden van verzorgings­huizen in Nederland te trakteren op een overheerlijk Konings­soesje.

De bijzondere soesjes worden in de week voorafgaand aan 30 april afgeleverd bij de instellingen die zijn aangesloten bij branche­vereniging Actiz om uit te delen aan de bewoners. Om precies te zijn op 23, 24 en 25 april. Er is genoeg voor alle bewoners en medewerkers. De verzorgings­huizen hebben van tevoren een brief gekregen met informatie over deze actie, de verwachte leverdag plus een kaartje waar de ingre­diënten van de soesjes op vermeld staan.

De dozen met soesjes worden persoonlijk afgegeven aan de receptie. De soesjes zijn bedoeld om te consumeren als voor­proefje op de troons­wisse­ling. Het is een vers product en dient in de koeling bewaard te worden. De omvang van de logistieke operatie is enorm: in totaal worden 500.000 soesjes gedistri­bueerd, waarvan 350.000 naar de zorgcentra en de rest naar een groot deel van de voedsel­banken in ons land. Het is heel belangrijk dat deze twee groepen extra in het zonnetje worden gezet. Deze bijzondere actie is dan ook door het Natio­naal Comité Inhuldiging erkend met de officiële Oranje Strik. Albert Heijn-directeur Sander van der Laan: “Koninginne­dag wordt dit jaar een historische gebeurte­nis en wij trakteren inwoners van verzor­gings­­huizen dan ook graag om hen in de oranje­stemming te brengen. In onze winkels komt uniek assortiment om van deze dag een bijzonder feest te maken en daar voegen we uiteraard nog een leuke oranje­gezinde verrassing aan toe om de feest­vreugde extra te verhogen.” Dick Slootweg, alge­meen direc­teur Deli XL: “Wij bezorgen de soesjes in de week voor Koninginne­dag bij verzor­gings­­huizen. Dat is een flinke logistieke operatie, waar we ruim vijfig man voor inzetten. Als groothandel komen we iedere dag bij zorg­instellingen aan de deur. We weten dan ook hoe belangrijk en leuk dit soort extraatjes zijn voor ouderen in de zorg.” Jan Slagter, voorzitter Omroep MAX: “Wij zijn een publieke omroep voor mensen van vijftig jaar en ouder en dragen de ouderendoelgroep een warm hart toe. Omroep Max is door het Nationaal Comité Inhuldiging gevraagd om te helpen bij het op touw zetten van deze actie.”
De drie samenwerkende organi­saties hopen dat alle bewoners zulllen genieten van het heerlijke Koningssoesje en wensen iedereen op 30 april een prachtige dag toe.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren