Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

‘Skippy is de schrik van de buurt’

Iedere week laten MAX-lezers hun favoriete huisdier zien. Deze week: ‘vechtkat’ Skippy.

Eigenlijk wilden we meteen twee poezen uit het asiel meenemen, maar dat werd ons afgeraden”, zegt Lian Pedroli uit Haarlem. “Skippy telt voor twee, zei men. Nou, eigenlijk voor vier, kwamen we achter. Hij is een soort cyperse kater, maar heeft ook iets weg van een wilde boskat met die pluimpjes op z’n oren. En het is echt een vechtkat. Skippy is gewoon de schrik van de buurt. Zelfs met zijn 16 jaar kan hij het knokken niet laten. Ik moet nog steeds geregeld bij buren op visite om de boel te sussen als Skippy weer wat heeft uitgehaald. Vooral andere katers moeten het ontgelden, die duldt hij niet in de buurt. Maar Skippy kan ook erg lief zijn, hoor. Ook mijn moeder was dol op hem. Zij woonde een straat achter ons. Skippy woonde min of meer in bij mijn moeder als ik overdag naar mijn werk was. Mijn moeder is inmiddels overleden, maar Skippy gaat nu, anderhalf jaar later, nog steeds iedere dag trouw naar haar huis. Daar wacht hij in de tuin in de hoop dat ze toch opeens weer de achterdeur opendoet en hem binnenlaat. Lief hè?”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren