Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Oog in oog met Frans Hals

Het Frans Hals Museum in het Dolhuys, spelen op het feest
Haarlem bestaat honderd jaar en dat wordt gevierd! Alles staat in het teken van de schilder, die in de Gouden Eeuw in Haarlem woonde en geldt als een van de belangrijke Oude Hollandse Meesters. Centraal staat de tentoonstelling Oog in oog met Rembrandt, Rubens en Titiaan, die loopt van 23 maart tot 28 juli.

Andere Haarlemse musea, als De Hallen, Teylers en in met eigen exposities. Ook is er een wandelroute langs de plekken waar Hals woonde en werkte. Zeventiende-eeuwse schutters spelen een belangrijke rol in het straatfestival, dat rond Hemel- vaart in het historische centrum wordt gehouden. Stadsbrouwer de Jopenkerk schenkt het hele jaar door een speciaal gebrouwen Frans Hals-biertje.

WWW.FRANSHALSMUSEUM.NL

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren