Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

‘Door Ester heb ik weer vertrouwen in mensen’

Een bloemetje van MAX

Ester hielp Ron om met andere mensen contact te maken

Nadat Ron (54) het vertrouwen in de mensen had verloren, belandde hij in een sociaal isolement. Nu durft hij de straat weer op en maakt hij contact met de buitenwereld. Met dank aan Ester (34), die van alles met hem ondernam.

Ron: “Ik ben goed van vertrouwen, daar is misbruik van gemaakt. Omdat ik zo teleurgesteld was geraakt in de mensen om me heen, zonderde ik me af. Op een gegeven moment kwam ik helemaal niet meer buiten. Ik kookte niet, eten bestelde ik. Mijn huis was een troep. Op een dag stond de politie voor de deur vanwege twee openstaande bekeuringen. Die agent zag dat mijn situatie niet in orde was en bood hulp aan. Voor die bekeuringen heb ik twee weken gezeten en daarna ben ik onder begeleiding van het Leger des Heils en de GGD aan een nieuw leven begonnen.”

Ester: “Ik wilde graag iets betekenen voor een ander, iets bijdragen aan de maatschappij. In mijn werk op het kantoor voor een gehandicaptenorganisatie doe ik dat wel indirect, maar ik zocht naar een directere manier. De Regenboog Groep heeft ons met elkaar in contact gebracht via het project Versterk-Je-Netwerk. Met Ron klikte het meteen. Het is mooi om te zien hoe hij is gegroeid het afgelopen jaar. Langzaam zag ik hem uit zijn schulp kruipen. Hij maakte steeds vaker een praatje met mensen op straat en heeft het contact met een oude vriend aangehaald.”

VADER TERUGGEVONDEN
Ron: “Hoogtepunt was wel dat ik na 42 jaar contact heb gezocht met mijn vader. Via Facebook vond ik hem. Nu chatten en bellen we veel. Een vader-zoonrelatie zit er niet meer in, maar ik kan hem wel een hoop vragen stellen. Dat doet me goed. Ester heeft daar indirect aan bijgedragen. Door haar kreeg ik het vertouwen in anderen terug en durfde ik die stap te zetten.”

Ester: “Dat vind ik wel mooi natuurlijk! Ron is een hele aardige vent, die eigenlijk heel makkelijk contact maakt met anderen. Daarnaast kan hij heel goed zien in welke situatie hij zit en wat er moet gebeuren om eruit te komen. Hij heeft hard gewerkt het afgelopen jaar en kan het nu eigenlijk heel goed af zonder mij. Maar ik blijf wel af en toe langskomen. Daarvoor is ons contact veel te gezellig.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren