Abonnementen service: 035 - 2019505

Slakken

Het voorjaar is gelukkig aangebroken met heerlijk weer en omdat het warmer wordt, komen ook de plaagdieren weer te voorschijn. Veel tuinders hebben alweer last van slakken.

Zelf zoek ik ze regelmatig weg en breng ze naar een plek waar ze minder kwaad doen. Dit ‘wegzoeken’ kan het beste ‘s avonds gebeuren na een regenbui. Zelf heb ik weleens tweehonderd slakken op een avond naar het bos gebracht. Het biologische middel Escargo werkt prima, dun strooien en regelmatig. Het potje bier ingraven werkt ook goed. Zorg voor een opgeruimde tuin, daar slakken graag tussen plantenresten zitten en ander afval. Snoei takken die de grond raken, zodat er lucht onder de planten komt. Schoffel de tuin regelmatig. Schoffelen legt de eieren van de slakken bloot, waardoor ze doodgaan of door de vogels worden opgegeten. Nog wat tips: ochtendvoer van kippen neerleggen, de slakken eten zich hier letterlijk dood aan. Ook zemelen van haver zijn hiervoor te gebruiken. Strooi gemalen koffie rond de hosta’s en andere planten. Hierin zit veel meer cafeïne dan in koffiedik.

Krijn Spaan is al meer dan 50 jaar kweker en hovenier in Kortenhoef.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren