Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

We moeten zuinig zijn op de gouden generatie

“Geluk vermenigvuldigt zich wanneer je het deelt”, aldus ‘societyzanger’ Ger Vos. Om die reden stelt hij kosteloos zeshonderd stoelen ter beschikking aan eenzame ouderen tijdens zijn ‘Feeling Good Tour’ in het Nieuwe Luxor Theater op 27 november. Maar wie is Ger Vos eigenlijk? En wat beweegt hem? Een openhartig een-tweetje met misschien wel de meest onbekende BN’er.

Sorry, maar we moesten je naam even googelen. Ger: “Jullie zijn niet de eerste, hoor. Toch zit ik al dertig jaar in dit vak. Ik ben gespecialiseerd in dure privéfeesten, wereldwijd. Ik treed op voor de grootsten der aarde. Nee, ik noem geen namen!”

Wat maakt de ‘Feeling Good Tour’ voor jou zo bijzonder?
Ger: “Samen met duizend betalende gasten en sponsoren zorgen we ervoor dat maar liefst zeshonderd eenzame ouderen een onvergetelijke avond hebben. Ik heb mezelf weleens gekscherend omschreven als de muzikale versie van Robin Hood: ik haal het geld waar het zit om er vervolgens minder bedeelden mee te helpen.”

Waarom specifiek eenzame ouderen?
Ger: “Jaren geleden liep ik langs een verzorgingshuis en zag ik al die gezichten achter de geraniums naar buiten turen. Hoe vaak komen ze eigenlijk nog buiten? Die vraag schoot direct door mijn hoofd én door mijn hart. Ik wilde iets doen, maar het mocht geen bedelpartij worden. Op deze manier kan iedereen even hard meegenieten.”

Hoe is de band met je eigen ouders?
Ger: “Mijn moeder is helaas negen jaar geleden overleden, maar mijn vader is nog steeds zeer actief – hij staat minstens vijf keer per week in de sportschool! Het is een fijne man en onze momenten samen koester ik enorm. Ik ben dan ook zuinig op hem en dat zouden we op de hele gouden generatie moeten zijn. Zij hebben bijgedragen aan het fundament van onze maatschappij.”

Wat staat er tijdens deze zesde editie van je ‘Feeling Good Tour’ op het programma?
Ger: “Ik zing veelal muziek uit de jaren 70 en 80, variërend van The Beatles tot Queen. Maar ook mijn eigen nummer ‘De Stad’. Daarbij word ik begeleid door Guido’s Orchestra, het grote orkest bekend van ‘Symphonica in Rosso’. En net als voorgaande edities is er een gastoptreden, ditmaal van Mariska van Kolck. Muziek die je raakt: dat vat het in één zin samen.”

Tot slot: ben je bang om zelf oud te worden?
Ger: “Absoluut niet, ik ben nu 54, kerngezond en geniet enorm van het leven. En dat zit hem veelal in kleine dingen, zoals een ritje op mijn Vespa naar het strand of een handgeschreven bedankbriefje van een fan. Sinds het overlijden van mijn moeder besef ik eens te meer dat je het leven elke dag moet vieren en dat is wat ik doe.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren