Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Als je geconcentreerd bent, kan er weinig gebeuren

Er zijn mensen die roepen: dat gaat lekker makkelijk op een paard; je hoeft zelf niks te doen en dat dier loopt wel.

Maar zo is het toch echt niet. Paardrijden is een sport waarbij je al je spieren gebruikt. Als ik heb gereden, heb ik mijn been-, rug-, arm-, buik- en nekspieren allemaal weer getraind. Het is een heerlijk gevoel”, zegt Pim van de Kolk (77) uit Lochem.

De voormalige woninginrichter rijdt al bijna veertig jaar met veel plezier paard. “Maar”, zo zegt hij, “bij paardrijden blijft het altijd opletten. Je zit op een dier en dat dier heeft soms nukken. Net als mensen die hebben. Maar zolang je goed geconcentreerd blijft, kan er weinig gebeuren, hoor.” Pim heeft bij zijn manege Snorrewind uit Markelo een speciale band met de schimmel Sjiem (20).

“Sjiem is al een oude baas, net als ik, maar we doen het allebei nog best. We begrijpen elkaar. We springen zelfs nog moeiteloos samen over hindernissen. Niet al te hoog meer, maar het voelt altijd weer als een overwinning, voor ons allebei.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren