Abonnementen service: 035 - 2019505

Auto in de nalatenschap

In de nalatenschap van mijn vader zit een auto. Die kan ik goed gebruiken. Mijn broer en zusters zijn akkoord dat ik de auto krijg. Mag ik er straks zo mee wegrijden?
R. Beresloot

Mee wegrijden kan natuurlijk altijd, maar er zijn wel regels waar u aan moet voldoen. Net als wanneer u een auto van een particulier zou kopen, moet u het kenteken op uw naam laten zetten. In normale gevallen moet dat binnen een week na de aankoop bij een kentekenloket. Er zijn uitgesmeerd over het hele land 675 autobedrijven met zo’n loket. Het gaat natuurlijk vooral om het vrijwaringbewijs, zodat de verkoper niet nog eens met allerlei schade of bekeuringen van de koper wordt geconfronteerd. Maar erfgenamen krijgen van de wetgever wat meer tijd om de auto over te schrijven. Die termijn bedraagt vijf weken. Het originele kentekenbewijs behoort bij de autopapieren die u bij u moet hebben als u gaat rijden.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren