Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Schade aan haarvaten leidt tot depressie

Schade aan de haarvaten verhoogt de kans op het krijgen van een depressie met twintig tot vijftig procent.

Dit blijkt uit onderzoek van het Maastricht UMC+. Patiënten met diabetes type 2, volksziekte nummer één, hebben twee keer zo veel risico op het ontwikkelen van een depressie als gezonde mensen. Tot nog toe was niet duidelijk waardoor dit zo is. Wel was duidelijk dat de haarvaten van deze patiënten vaak beschadigd zijn.

Uit het onderzoek van het Maastricht UMC+ is nu een directe relatie tussen de schade aan haarvaten en depressie vastgesteld. De onderzoekers gaan ervan uit dat de schade aan de haarvaten medicinaal te behandelen is. Er is echter nog geen medicijn op de markt hiervoor. Om zo’n middel te ontwikkelen is eerst meer onderzoek nodig.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren