Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Kremlin in de achtertuin

Een folly is de naam voor een ‘nutteloos bouwwerk’, louter neergezet als decor.

Het werd veel toegepast in de 18de-eeuwse tuinen op buitenplaatsen om een bepaalde sfeer op te roepen en bezoekers te verrassen. In het Noord-Hollandse Winkel woont Ger Leegwater, een kunstenaar die zich heeft laten inspireren door dit fenomeen en eigenhandig al dertig jaar in zijn achtertuin bouwt aan een nepkasteel met Italiaanse en Russische stijlkenmerken.

Vol bizarre beelden en barokke versieringen. Gemaakt met oude bouwmaterialen. Hij noemt het gebouwencomplex ‘het Nederlandse Kremlin’. Bezoekers zijn welkom op afspraak of tijdens een van de open dagen, deze maand op zaterdag 19 en zondag 20 augustus.

Meer informatie op de website kunsttuinnederlandskremlin.nl of bel 0224-541598.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren