Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Bewegen belangrijker dan gezond gewicht

Ouderen met overgewicht hebben meer baat bij voldoende beweging dan bij het bereiken van een gezond gewicht.

Genoeg lichamelijke beweging kan het risico op hart- en vaatziekten verkleinen. Dit is de conclusie die onderzoekers van het Erasmus MC trekken op basis van gegevens van het ERGO-bevolkingsonderzoek in Rotterdam. De meeste mensen krijgen bij overgewicht het advies om af te vallen om zo de kans op hart- en vaatziekten te verkleinen. “Bij 65-plussers ligt dat genuanceerder.

In onze studie vinden we dat bewegen op hogere leeftijd belangrijker is dan het hebben van een gezond gewicht als we kijken naar het risico op hart- en vaatziekten”, zegt Chantal Koolhaas van de afdeling epidemiologie van het Erasmus MC. Volgens de onderzoekers hoeft er niet intensief gesport te worden, maar zijn dagelijkse zaken als tuinieren, fietsen of wandelen al voldoende.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren