Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Uurtje krachttraining helpt al

Uit onderzoek blijkt dat de kans op het krijgen van metabool syndroom verlaagt met minder dan een uur krachttraining per week.

Metabool syndroom is een verzamelnaam voor symptomen als hoge bloeddruk, overgewicht en verhoogde bloedsuiker. Onderzoeker Esmee Bakker (Radboudumc) deed onderzoek naar het effect van krachttraining op de gezondheid.

Ze vertelt: “Een kleine hoeveelheid krachttraining, bijvoorbeeld twee keer een halfuurtje in het weekend, heeft het gunstigste effect. Dit advies zou wat mij betreft standaard tot de doktersadviezen mogen behoren om metabool syndroom te voorkomen.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren