Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Het horloge van Engberts vader ‘Mijn kostbaarste bezit, al was-ie van plastic geweest’

Toen mijn vader Berend veertig jaar bij de zaak werkte, kreeg hij dit horloge als dank voor jaren trouwe dienst.

Kort daarna werd hij tot zijn stomme verbazing wegens reorganisatie ontslagen en twee jaar later overleed hij, op zijn 61ste”, vertelt Engbert Breuker (57) uit Den Andel, Noord-Groningen. “Dat zijn dood zo kort na zijn ontslag kwam, heeft voor mij een zeker verband met elkaar. Hij was vermoedelijk teleurgesteld en kreeg hartproblemen. Zijn horloge herinnert me eraan dat er niks mis is met hard werken, maar je moet je niet gek laten maken door je werk. Ik ben voor mezelf begonnen en werd op een gegeven moment officieel uitgeroepen tot Werkgever van het Jaar. Ik wil mijn personeel altijd zo goed mogelijk behandelen.

Het zijn mensen met een verhaal en soms ook een gezin, het zijn geen nummers. En zo mogen we ze ook niet behandelen. Toen mijn vader overleed, kreeg ik als enige zoon zijn horloge. Ik ben er ontzettend zuinig op. Ga ik deze zomer zwemmen, dan doe ik het horloge natuurlijk af en ben ik op vakantie, dan leg ik het veilig weg in de kluis. Het is een normaal opwindhorloge hoor, maar het is mijn kostbaarste bezit. Al was het van plastic geweest. Ik heb veel van mijn vader geleerd. Hij was een kei in het omgaan met mensen en had veel humor. Zo jammer dat mijn beide zoons niet van hem hebben kunnen genieten en dat hij ze niet heeft kunnen zien opgroeien tot de geweldige kerels die ze zijn geworden.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren