Abonnementen service: 035 - 2019505

Mantelzorgboete van de baan

Eindelijk eens goed nieuws vanuit Den Haag voor ouderen: de mantelzorgboete gaat definitief niet door! Kinderen die hun hulpbehoevende vader of moeder in huis nemen om ze betere mantelzorg te kunnen bieden, zouden door dit kabinet worden gestraft met een financiële boete.

Deze ouderen zouden zo’n 300 euro worden gekort op hun AOW-uitkering en daarmee op vijftig procent van het minimumloon komen. Het samenwonen zou voordeel opleveren ten opzichte van alleen wonen omdat vaste lasten als huur, water, gas en licht worden gedeeld. Het plan ging er helemaal aan voorbij dat het huis moet worden aangepast en het gezin veel tijd kwijt is aan de onbetaalde mantelzorg. Het kabinet wil toch dat ouderen langer thuis wonen? Als ouderen voor hun zorg meer afhankelijk worden van hun familie, dan moet mantelzorg juist worden beloond in plaats van ontmoedigd! Een schandalig voornemen, die ‘kostendelersnorm’. Ouderen leken ook hier de dupe te worden van de bezuinigingsdrift. Gelukkig is het onzalige plan nu definitief van de baan; beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

Jan Slagter, directeur van Omroep MAX, deelt iedere week zijn visie op actuele zaken met de lezers van MAX Magazine.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren