Abonnementen service: 035 - 2019505

Tevredenheid

Als u het leven dat u leidt over het algemeen bekijkt, bent u dan tevreden?

Als die vraag aan u gesteld zou worden, wat zou dan uw antwoord zijn? ‘Erg tevreden’? ‘Tamelijk tevreden’? ‘Niet zo tevreden’? Of ‘helemaal niet tevreden’? Hoeveel Nederlanders denkt u hebben ‘erg tevreden’ of ‘tamelijk tevreden’ geantwoord? Meer dan 95 procent! Ons land is daarmee op de hoogste plaats geëindigd in de Eurobarometer, een onderzoek dat dit voorjaar uitgevoerd is in opdracht van het Europees Parlement.

Wij scoren daarmee aanzienlijk hoger dan bijvoorbeeld de Fransen, Duitsers, Britten, laat staan de Grieken. Maar die laatsten verkeren dan ook nog in een diepe financieel-economische crisis. Nee, we mogen dan heel wat af mopperen met z’n allen over van alles en nog wat, maar zo slecht hebben we het hier niet. Natuurlijk, er is van alles te verbeteren in onze samenleving en in onze persoonlijke omstandigheden, maar we genieten toch vooral van al het mooie dat ons land ons te bieden heeft.

Goed om ons dat te realiseren in de nasleep van (nu weer) de verschrikkelijke aanslag in Manchester op onschuldige tieners die een popconcert bezochten. We mogen ons geen angst laten aanpraten en de ogen doen sluiten voor schoonheid en liefde. Dat laten we ons niet afpakken!

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren