Abonnementen service: 035 - 2019505

Cosmea’s

Cosmea’s zijn zeer dankbare planten in potten, maar ook in de border zijn zij een aanwinst. Er bestaan lage en hoge soorten.

De lage zijn geschikt in potten. Ze behoren tot de Sonata-groep en zijn te koop in wit, roze en paars. Ze worden ongeveer 50 cm hoog en zijn ook prima in een vasteplantenborder te combineren. Ze geven maanden extra bloei aan uw tuin. De echte tuinliefhebbers kopen vooral de hogere soorten, die wel 125 tot 150 cm kunnen worden. Het is verstandig ze op te binden om omwaaien in de julimaand te voorkomen als er een zware regenbui valt. Men wordt dan wel beloond met prachtige bloemen.
Ze zijn gemakkelijk zelf te zaaien in de maand april, maar gelukkig zijn er nog gespecialiseerde eenjarige kwekerijen die planten aanbieden, zij behoren tot de Cosmea bipinnatus-groep. De kleuren zijn talrijk in wit, roze, rood en vele gemengde kleuren. Er bestaan ook ook Cosmea sulphureus-soorten die meestal geel tot oranje zijn. Deze soort is wat moeilijker te kweken, ze komen slecht op en groeien langzaam. Maar vooral de oranje kleur is prachtig en zeer de moeite waard!

Krijn Spaan is al meer dan 50 jaar kweker en hovenier in Kortenhoef.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren