Abonnementen service: 035 - 2019505

Nooit vergeten!

Het aantal ouderen dat de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt, wordt steeds kleiner.

Tussen het eind van de oorlog en nu ligt immers een mensenleeftijd. Maar dat mag geen reden zijn om de herdenking van de slachtoffers en de viering van onze vrijheid op 4 en 5 mei af te bouwen, zoals wel ‘ns wordt gesuggereerd. Een volk dat zijn geschiedenis niet kent, maakt in de toekomst dezelfde fouten. Daarom moeten we met elkaar van generatie op generatie het belang van vrijheid en alle grondrechten die daarbij horen doorgeven, ook aan landgenoten met een allochtone achtergrond.

Het goedgekozen thema van het Nationaal Comité dit jaar is ‘Geef vrijheid door’. Daar is alle aanleiding voor, nu volgens een rapport van het CBS de spanningen toenemen tussen bevolkingsgroepen, zoals tussen mensen met en zonder migratieachtergrond of tussen mensen van verschillende religies. We zullen het toch met elkaar moeten zien te redden. Ik geef het u mee ter overdenking bij het halfstok hangen van de vlag, de twee minuten stilte, het uitsteken van onze nationale driekleur en het feestvieren de dag erna.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren