Abonnementen service: 035 - 2019505

Column – Jan Slagter VVD-minister jokt

Gaat de Nederlandse regering in navolging van Trump nu ook al “alternative facts” verspreiden?

Een week voor de verkiezingen berichtte het ministerie van Volksgezondheid (van VVD-bewindsvrouw Edith Schippers) dat de zorgkosten van mensen met een minimumloon, zelfs bij chronisch zieken, lager zijn dan ten tijde van het ziekenfonds. De premie en het eigen risico zijn na de invoering van het huidige zorgstelsel fors gestegen, maar dit zou voor mensen met een kleine portemonnee zijn gecompenseerd door de zorgtoeslag. Althans, dat claimt het ministerie, dat door de VVD kennelijk als liberaal propaganda-apparaat wordt ingezet. Want wat is de waarheid? De zorg is juist duurder geworden, want door de eigen bijdrage worden mensen op hoge kosten gejaagd.

De eigen bijdrage moet worden betaald voor sommige vormen van zorg, hulpmiddelen en medicijnen, ook als iemand het eigen risico al helemaal heeft betaald. En dat kan er flink inhakken, vooral bij mensen die de meeste zorg nodig hebben. De Patiëntenfederatie heeft berekend dat er mensen zijn die vergeleken met vijf jaar geleden drie keer zo veel moeten betalen aan de zorg. Schandalig dat de waarheid zo geweld wordt aangedaan!

Jan Slagter, directeur van Omroep MAX,
deelt iedere week zijn visie op actuele zaken met de lezers van MAX Magazine.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren