Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Groentip van krijn – de moestuin

In februari wordt het weer tijd om aan de moestuin te denken. De grond moet weer gespit worden en u kunt zo nodig een beetje kalk strooien.

Als u aardbeien in de tuin heeft, is het nodig deze schoon te maken en overbodige uitlopers te verwijderen en oud blad weg halen. Er kan dan ook al gemest worden. In februari kunt u ook al tuinbonen voortrekken en deze begin maart buiten uitplanten. Veel tuinbezitters hebben een koude bak en de mogelijkheid al vroeg te zaaien en te planten. Men kan dan al eind februari spinazie, radijs, raapstelen en dergelijke zaaien. Bloemkool kan al vroeg in zo’n koude bak geplant worden. Vanaf die tijd worden er al diverse groenteplanten aangeboden. Op de koude grond planten kan pas vanaf half maart. Wat slaplanten betreft, zijn er soorten voor de koude bak en soorten voor de volle grond. Vraag aan uw leverancier de goede soort. Naast tuinbonen kunt u enige weken later ook doperwten en dergelijke voortrekken.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren