Abonnementen service: 035 - 2019505

Geldvragen

Kan mijn autoverzekering niet omlaag?

Volgens mij kan de autoverzekering voor ouderen sterk omlaag. Ik zorg ervoor dat ik niet in het donker rij, ik mijd de spits, bij gladheid blijf ik thuis, ik rij niet harder dan honderd,
ik ga met vakantie minder ver weg met de auto en neem geregeld rust. Zijn dat geen goede redenen?
A. van Viegen

Bij het berekenen van de premie houden autoverzekeraars al steeds meer rekening met de rijstijl van groepen automobilisten. In de toekomst zal die benadering zelfs individueel worden. Nu al moeten jongeren tot 24 jaar als groep een hogere premie betalen, omdat ze vaker brokken maken dan andere leeftijdscategorieën. Maar verzekeraars hebben veel meer gegevens van groepen, waar ze hun premie op kunnen afstemmen: veelrijders, mensen uit de grote steden, uit de provincie, vrouwen, ouderen, bestuurders van snelle auto’s, et cetera. Sommige verzekeraars gaan al zo ver dat ze hun klanten vragen een apparaatje (curfer) in hun auto te plaatsen, dat registreert hoe wild (of rustig en veilig) ze rijden. Als je dan steeds ‘in het groen’ blijft krijg je extra korting. Zo worden de autoverzekeringen steeds meer op de persoon afgesteld. Dat gebeurt natuurlijk ook al met de no claim als je schadevrij rijdt. In de toekomst gaan we wellicht allemaal iets van die ‘goede redenen’ van u in de premie merken.

Heeft u ook een geldvraag? Mail dan naar onze financieel journalist Jaap Roelants. Hij behandelt iedere week een aantal van uw vragen in deze rubriek en geeft op veel van uw andere vragen ook persoonlijk antwoord!

Stuur een mail: redactie@maxmagazine.nl o.v.v. ‘Geldvragen’.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren