Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Ik betaal dit jaar tweemaal belasting

Ik ontving onlangs voor de eerste keer een voorlopige aanslag voor dit jaar. Dus de belasting voor 2016 én 2017 moet ik binnen enkele maanden ophoesten. Mijn vraag: moet ik die voorlopige aanslag laten controleren door m’n belastingman? Dat zou me weer 70 euro kosten!
Mevr. J. Snel

U gaat al voor dit jaar belasting betalen op basis van een voorlopige
aanslag.  Maar de aangifte over 2016 moet u nog doen. Die dient u samen met uw belastingadviseur dit voorjaar in, zoals altijd. Volgend jaar moet u dat ook doen. Maar dan zult u zien dat de uitkomst sterk overeen zal komen met de voorlopige aanslag die u al betaald heeft. U hoeft dus niet vaker een beroep te doen op uw belastingadviseur dan voorheen. Want met de aanslag die u zelf elk voorjaar indient, kunt u een mogelijke fout bij de voorlopige aanslag altijd corrigeren.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren