Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Openheid van zaken

Staatssecretaris Dekker van Media Hun identiteit is een publiek geheim, maar wil van de publieke omroep meer het zou de twee betrokken omroepen sieren openheid over de kosten van als ze deze namen bekendmaken en de programma’s. De ophef over het salaris
van 3FM-dj Chiel Beelen was aanleiding om een brief te sturen aan de Eerste Kamer. Allereerst: ik vind dat salarissen van presentatoren bij de publieke omroep allemaal moeten voldoen aan de norm. Binnen twee jaar moet dat mogelijk zijn. Kan een presentator elders meer verdienen, dan vertrekt hij maar. Overigens voldoen bijna alle omroepen aan de norm, alleen
bij VARA-BNN (vier) en AVROTROS (twee) verdienen in totaal nog zes mensen meer.
salarissen aanpakken. Maar dit moeten de omroepen zelf regelen. Over hun doelmatige inzet van middelen leggen de omroepen
per programma jaarlijks verantwoording
af aan het Commissariaat voor de Media. Politieke bemoeienis met de kosten en
dus de inhoud van de programma’s van de publieke omroep moeten we niet willen. Dan begeven we ons op een hellend vlak. Of zit u te wachten op discussies in de Tweede Kamer over aantallen redacteuren en inzet van camera’s?

Jan Slagter, directeur van Omroep MAX, deelt iedere week zijn visie op actuele zaken met de lezers van MAX Magazine.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren