Abonnementen service: 035 - 2019505

Groen-tip van Krijn: Appels en peren snoeien

Het is nog even genieten van de rust in de tuin voordat het vele voorjaarswerk weer losbarst. Wat wel in januari moet gebeuren is het snoeien van fruitbomen, zoals appels en peren. Dit snoeien lijkt vakwerk, maar dat valt toch wel mee.
Begin met alle scheuten die vanaf de grond groeien te verwijderen en maak daarna de stam vrij van eventuele zijscheuten. Daarna moeten alle waterloten verwijderd worden; deze groeien meestal boven in de boom en gaan loodrecht omhoog. Als deze verwijderd zijn, ziet de boom er meteen mooier uit. Hierna moeten takken die elkaar raken (schuurtakken) verwijderd worden.
Let op: de slechtste tak verwijderen en de andere laten zitten.
Verder moeten takken die richting het hart van de boom groeien verwijderd worden. Als men deze regels opvolgt, ziet de boom er weer prachtig uit en kan de bloei in april beginnen, met hopelijk een goede oogst in het najaar!

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren