Abonnementen service: 035 - 2019505

Planttijd

Het najaar is een beste tijd om struiken en dergelijke te planten of verplanten. Coniferen en andere bladhoudende struiken kunnen prima vanaf eind september geplant worden. Het was de laatste maanden veel te droog, maar na de vele regen van begin september is er weer voldoende vocht in de grond. Het plantgat moet goed voorbereid worden, dat wil zeggen ruim de grond losmaken en altijd wat compost of tuinaarde in het plantgat doen. Geef voldoende water en na het planten de grond vastlopen, hetgeen het opnieuw wortels maken ten goede komt.
Een keer per week watergeven is wel voldoende. Door elke dag water te geven gaat de struik of conifeer soms dood. Zorg wel dat het water de grond inzakt door tijdelijk de aarde rondom de struik iets lager te houden, waardoor het ook werkelijk de grond inzakt. In de winter is watergeven meestal niet nodig, maar wel weer in maart bij een droge periode.

Krijn Spaan is al meer dan 50 jaar kweker en hovenier in Kortenhoef.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren